AANKOOPKEURING

Wanneer u van plan bent een woning aan te kopen is het in sommige gevallen verstandig om op voorhand een bouwkundige keuring uit te laten voeren. U kunt ons inschakelen voor een uitgebreide bouwkundige keuring, al dan niet met NHG bijlage, maar u kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om door ons een quickscan of meeloopkeuring uit te laten voeren. Dit is in sommige gevallen voldoende en een goedkoper alternatief.

Een uitgebreide bouwkundige keuring met NHG bijlage kan al vanaf € 365,- inclusief BTW voor woningen tot 600 m³. Een meeloopkeuring verzorgen wij vanaf € 165,- inclusief BTW indien u geen rapportage nodig heeft. Wij bezoeken dan samen met u het pand, waarbij u vragen kunt stellen en wij direct daarop antwoorden.

VERKOOPKEURING

Ook wanneer u wilt verkopen kan een onafhankelijke bouwkundige keuring interessant zijn. U biedt potentiële kopers direct inzicht in de onderhoudsstaat van uw woning.

Benieuwd of wij u ook van dienst kunnen zijn? Neem contact met ons op en wij informeren u geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

VERBORGEN GEBREKEN

Wanneer u onroerend goed aankoopt, dan koopt u dat in de staat waarin dit zich op dat moment bevindt. Dat is dus inclusief alle zichtbare en onzichtbare gebreken.

Het is daarom van belang om de bouwkundige staat zo goed mogelijk te onderzoeken. Een koper heeft een onderzoeksplicht en de verkoper een mededelingsplicht. Wanneer u dus onroerend goed verkoopt bent u verplicht om alle gebreken aan een (aspirant) koper mede te delen. Na transport bij de notaris komen eventuele gebreken voor rekening van koper.

Er zijn echter uitzonderingen waarbij de verkoper toch aansprakelijk kan zijn. Meer informatie.